Här kan du läsa om en av mina kunder vars islandshäst hade problem med utslag och klåda under pannluggen, manen och svansen.
Då jag själv inte har så mycket erfarenhet om just eksem och hudproblem på islandshäst kontaktade jag min kollega Equiterapeut Håkan Lundell, som har mångårig erfarenhet av just islandshästar.

Min kund och Håkan pratades vid och här nedan kan du läsa hur de lyckades lösa hästens problem. Stort tack till Pia Dunegård och Håkan Lundell för att jag får dela denna historia.

Hej Håkan!
Vi pratades vid i söndags angående min islandshäst som är sju år och hade utslag och klåda under pannlugg, man och svans. Dessutom hade han inte tappat all sin vinterpäls och sedan jag köpte honom för 1,5 år sedan har han oftast haft klart rinnande ögon, undersökt av veterinär som trodde det kunde bero på blåsten.

Gjorde som du sa och gav honom dubbel dos av Banmit mot bandmask och sedan en kur med svavel (MSM). Efter cirka en månad tappade han det mesta av vinterpälsen, utslag och klåda försvann och dessutom har hans ögon slutat att rinna.

Nu lyckades jag ta ett foto under svansen där du kan se hur fin han har blivit. Skickar även med foto hur det såg ut innan avmaskning.
Stort TACK för din hjälp.

Bild före behandling.
Bild före behandling.
Bild efter behandling
Bild efter behandling