KROPP & Känsla

Kropp & Känsla,är ett kursupplägg som sker tillsammans med Angelica Hesselius/Norrhest. 
Vi vill förmedla några nycklar vi tycker är användbara för att du ska kunna träna och utbilda din häst på ett hållbart sätt. Vårt samarbete sker i fem olika delar. Varje del innehåller både toeri och praktik. För att ni som ekipage ska få ut så mycket som möjligt av dagarna arbetar vi i en liten grupp med endast fem ryttare och hästar.
Vi rekommenderar den tänkta ordningen som presenteras här nedan, även om det går att kombinera de olika delarna på andra sätt. Utformningen av kurserna kommer att utgå från gruppens behov, därför kan innehållet varieras något. 
 


Första nyckeln: BALANS 1,5 dag
  • Rakriktning och balans del 1. Angelica börjar med en teorikväll om hästens naturliga oliksidighet och hur vi jobbar med rakriktande övningar. Vi fortsätter nästa dag med att kroppskännedom för din häst genom markarbete. Tillsammans diskuterar vi vad som kan vara mest användbart för just din häst. Angelica håller två lektioner med fokus på rakriktning och att din häst använder hela sin kropp. Mellan den första och andra lektionen går Anna igenom din häst, behandlar och släpper på eventuella spänningar.
Andra nyckeln: SITS 1 dag
  • Sitsövningar utan häst. Under denna heldag börjar Angelica med en föreläsning om sitsen och guidar individuella praktiska övningar utan häst. Teori och praktik i form av "torrridning".Vi letar spänningar och försöker släppa på dessa. Under dagen ger Anna alla kursdeltagarna en privat stund behandling med bl.a massage.
Tredje nyckeln: KROPP & KÄNSLA del 1. 1,5 dag
  • Kroppskännedom, människa & häst. Dagen startar med teori följt av praktik där du får lära dig grunderna i hästmassage för hemmabruk. Du får lära dig olika tekniker och hur du på bästa sätt kan sköta om din hästs muskulatur på hemmaplan. Du får själv massera din häst utifrån dina nya erfarenheter och Anna finns tillgänglig för att visa och svara på frågor som kan uppstå under tiden. Angelica guidar kroppskännedomsövningar och håller två lektioner när du blir longerad på din egen häst med fokus att lära känna din egen kropp och kunna följa din hästs rörelser i ett tempo som passar er.
Fjärde nyckeln: KROPP & KÄNSLA del 2. 2 dagar
  • Stretching, rakriktning och balans del 2. Denna kurs är två heldagar och ganska intensiv. Anna börjar med ett teoriavsnitt där du får lära dig grunderna i stretching av häst för hemmabruk. Passet innehåller både teori och praktik. Du får själv stretcha din häst enligt dina nya kunskaper och Anna finns tillgänglig för att visa och svara på frågor som uppstår under resans gång. Stretchdelen är en fortsättning på hästmassage för hemmabruk. 
    Angelica föreläser om Rakriktning och balans del 2 och vi går igenom skolorna öppna och sluta och deras variationer. Ridlektionerna fokuserar på att föra och följa din häst i de olika skolorna och är en fortsättning på longeringsarbetet från del I.
(Dessa kursdagar förutsätter att du gått nyckel I, Balans och Kropp & Känsla del I, eller att du har motsvarande kunskaper).

Femte nyckeln: SAMARBETE 1 dag
  •  Alla tillsammans.  Denna dag är Anna och Angelica tillsammans på ridbanan eller i stallet. Du och din häst bestämmer vad ni vill jobba med och vi samarbetar alla fyra om hur vi ska nå dit på bästa sätt. Detta segment är helt individanpassat och alla lektioner kan se olika ut beroende på vad respektive ekipage vill arbeta med.
 - För hästen, med hästen! -

Läs mer om Angelica på hennes hemsida: www.norrhest.com

Här kan du ladda ner och läsa vår broschyr där vårt samarbete presenteras