hästmassage för husbehov  

För dig som vill lära dig mer om hur du kan hjälpa din häst i vardagen. Kanske ni är en mindre förening, ett kompisgäng eller en grupp hästägare som vill lära er mer om hur ni kan ta hand om era hästar. En friskvårdande kurs uppdelad i två steg innehållande teori och praktik.


Steg 1 HÄSTMASSAGE FÖR HUSBEHOV
Denna kurs är uppdelad i en teoretisk del och en praktisk del. Kursen tar cirka 5 timmar.
På den teoretiska delen går vi igenom och praktiserar olika massagetekniker, både på rätt och "fel " sätt för att känna skillnaden. Teorin fortsätter med några utvalda punkter på hästen som är viktiga för hur den rör sig. Vi går igenom dessa punkter och ser vart på hästens kropp dessa punkter är placerade och vad dessa muskler arbetar med. 
På den praktiska delen arbetar vi med hästarna. Vi går igenom punkt för punkt och alla får öva på de olika massageteknikerna. Kursen avslutas med en kort samling där det finns möjlighet att ställa frågor. 

Steg 2 STRETCHING
Detta steg är en fortsättning på massagekursen. Även denna kurs är uppdelad i en teoretisk del och en praktisk del. Här går vi vidare och arbetar med samma punkter som vid massagekursen. 
 

Här kan du läsa två blogginlägg från dessa kurser arrangerade av Föreningen ARV, Akademisk Ridkonst Västernorrland.

Hästmassage för husbehov:
http://www.foreningenarv.se/2015/02/17/h%C3%A4stmassagekurs-14-februari-2015-25582474

Kurs i hästmassage för husbehov på Färsta ridstadion 2015
Kurs i hästmassage för husbehov på Färsta ridstadion 2015
Kurs i stretching för husbehov på Färsta ridstadion 2015
Kurs i stretching för husbehov på Färsta ridstadion 2015