KROPP & Känsla

Kropp & Känsla,är ett kursupplägg som sker tillsammans med Angelica Hesselius/Norrhest. 

Vårt samarbete sker i fem olika segment där varje del innehåller både teori och praktik. Vi rekommenderar den tänkta ordningen, som presenteras här nedanför, även om segmenten går att kombinera på andra sätt. För att ni som ekipage ska få ut så mycket som möjligt av dagarna, arbetar vi i en liten grupp med endast sex ryttare och hästar. Utformningen av kurserna kommer att utgå från gruppens behov och kan därför komma att varieras något.
  • Balans 1,5 dag, Rakriktning och balans del 1. Kroppskännedom för din häst genom markarbete. Två lektioner med fokus på rakriktning och att använda hela sin kropp. Din häst får massage och behandlingar.
  • Sits 1 dag, Sitsövningar utan häst. Teori och praktik i form av "torrridning". Alla ryttare får massage och behandling på eftermiddagen.
  • Kropp & Känsla del 1, 1,5 dag, Du får lära dig grunderna i hästmassage för hemmabruk, teori och praktik. Två lektioner när du blir longerad på din egen häst med fokus att lära känna din egen kropp och kunna följa din hästs rörelser i ett tempo som passar er.
  • Kropp & Känsla del 2, 2 dagar, Du får lära dig grunderna i stretching av häst för hemmabruk, teori och praktik. Rakriktning och balans del 2 samt skolorna öppna och sluta. Två lektioner med fokus på följa och föra din häst i de olika skolorna.
  •  Samarbete 1 dag, Två pass där vi alla fyra samarbetar, på ridbanan eller i stallet. Du som ryttare bestämmer upplägg och fokus under dina pass, vi bidrar med lösningar från våra olika angreppspunkter.
 - För hästen, med hästen! -

Läs mer om Angelica på hennes hemsida: www.norrhest.com

Här kan du ladda ner och läsa vår broschyr där vårt samarbete presenteras